Boskalis Veiligheidsevenement

Klantvraag

‘Wij maken tijd voor veiligheid’; dat is het uitgangspunt bij Boskalis. Met een rondreizend ‘circus’ op verschillende projectlocaties door het land, wilde Boskalis medewerkers extra bewust maken van het belang van veiligheid in het werk. Aan Fijnevent de vraag om dit samen met Boskalis te verwezenlijken. Qua overbrengen van de boodschap én beleving.

Creatieve Vertaalslag

Cirque Boskali. Dat leek onze een goede naam voor deze show met een boodschap. De basis was het thema veiligheid en dit op onderscheidende en boeiende wijze delen met collega’s. De uitstraling van de circustent, de trapeze-act, de sfeer; alles gaf een gevoel van circus. Consistent doorvertaald naar het thema veiligheid, met onder andere een aangrijpend waargebeurd verhaal over een bedrijfsincident en vervolgens samen in gesprek over hoe er nog veiliger gewerkt kan worden.

Impressive Impact

Het initiatief oogstte positieve reacties van de medewerkers. De combinatie van circus en veiligheid als één geheel laten leven, maakte indruk. Een succesvolle actie in Boskalis’ veiligheidsprogramma No Injuries, No Accidents (NINA), waarbij de boodschap een memorabel podium kreeg en ‘veilig werken’ een thema van iedereen is geworden.

van