Klantvraag

In de Risk Factory leren basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 via nagebootste praktijksituaties over risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Een succesvol concept dat uitbreiding kreeg met een derde locatie in de Dongecentrale. Als ‘buren’ werd ons gevraagd om een realistisch straatbeeld met een woonwijk, centrum en spoor na te bouwen, met verschillende scenario’s die betrekking hebben op veiligheid. Speciaal aandachtspunt was het creatief benutten van de grote en hoge ruimte.

Creatieve Vertaalslag

Tijdens het creatieve proces en de begeleiding van de uitvoering, verplaatsten we ons continu in de jonge doelgroep. Het moest een juiste combinatie worden van een realistische omgeving met gave visuele effecten. Denk hierbij aan rookmachines, een brandende oven en effecten in de verlichting. Daarnaast automatiseerden we de gehele Risk Factory met start- en stopknoppen voor de acties en effecten. Een upgrade ten opzichte van de bestaande Risk Factory’s.

Impressive Impact

Louise, Programmamanager Risicogerichtheid: “Wij wilden beleving en educatie bij elkaar brengen. Fijnevent heeft meer gedaan. Ze voegden entertainment en vernuftig functioneren toe en zo werd onze Risk Factory een versie 3.0. Bezoekers zijn unaniem enthousiast en onze vrijwillig begeleiders voelen zich erg thuis op de locatie, mede door het gebruiksgemak omdat we alles met één druk op de knop laten werken. Het is echt een visitekaartje geworden voor zowel de samenwerkende partners als voor onszelf!”

van