Bibliotheek CultuurPuntAltena

Klantvraag

De bibliotheek in Nieuwendijk ging al een behoorlijke tijd mee en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Toen de naastgelegen basisschool ging verbouwen en een directe verbinding met de bibliotheek en sporthal wilde creëren, was dit een mooie kans om ook meteen het interieur van de bibliotheek aan te pakken. Creativiteit en kleur, maar ook rust en structuur waren de sleutelwoorden die we meekregen.

Creatieve Vertaalslag

Met kleurrijke ‘boeken’ en ‘potloden’ als boekenkasten brachten we creativiteit in de ruimte. De rust creëerden we door de meubels uit te voeren in dezelfde houtstructuren. De nieuwe indeling in combinatie met enkele rustige kleurcombinaties zorgt voor meer rust, structuur en warmte. Door de bestaande kasten te verwerken tot nieuwe exemplaren, is het nieuwe interieur ook nog eens heel duurzaam tot stand gekomen.

Impressive Impact

Barbera, procesmanager de Bibliotheek CultuurPuntAltena: “Door de frisse kleuren hebben we nu een bieb die voor iedereen aantrekkelijk is en in het oog springt. Ook bij kinderen valt het goed in de smaak. ‘Kijk eens hoe mooi!’, hoor je ze roepen als ze de kasten in de vorm van een potlood zien. Ook is het een fijne werkplek; zowel voor bezoekers als voor ons als medewerkers. Fijnevent heeft heel creatieve ideeën en als iets aangepast moet worden, weten ze een oplossing te bedenken waar iedereen blij mee is. Heel knap vind ik dat.”

van